تعدادی از جنگلبانان و متخصصان حوزه مدیریت جنگل با حضور در نشست تخصصی ارزیابی آثار شیوه های دهه اخیر مدیریت بر جنگل های شمال کشور، برخی چالش های موجود در مسیر مدیریت جنگل ها و تهدیدهای پیش روی این زیستگاه های مهم را برشمردند و به اشتراک گذاشتند.
بارش های فراوان سال زراعی ۹۸-۹۷ با اینکه برای برخی مناطق کشور زیانبار بود اما طبیعت خشکیده ایران را پس از سال ها کم بارشی، سیراب کرد و جان تازه ای به این طبیعت مرده یا به عبارتی افسرده حال بخشید. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در سه ماهه امسال به دلیل پوشش گیاهی مناسب، تعداد آتش سوزیها در منابع طبیعی به ۳۳۰ فقره رسید ...
زیست آنلاین: کارشناسان محیط زیست در یک مطالعه به بررسی اهمیت جنگلهای سالم و بکر برای سازگاری و احیای اکوسیستمهای بومی، ثبات اقلیمی محلی و حتی رشد جنگلها در کیلومترها دورتر پرداختند.
دکتر منوچهر فرجزاده اصل، با اشاره به پتانسیلهای علم جغرافیا اظهار کرد: هنوز در هیچ جایی گزاره علمی توسط جغرافیدانان برای حل مسائل کشور ارائه نمیشود و هیچ جایگاه قانونی و علمی برای این کار در کشور ما وجود ندارد. با توجه به پتانسیلهایی که این علم دارد، در حال حاضر آن طور که باید و شاید به طور کامل از قابلیتهای آن استفاده نمیشود، البته این روند ...
این روزها قطع درختان، ویلاسازی و تغییر کابری زمین های کشاورزی، مرگ تدریجی جنگل های ۴۰ میلیون ساله هیرکانی را رقم زدهاند؛ جنگلهایی که میلیونها سال قدمت دارند و از دوران ژوراسیک، یعنی دوره سوم زمین شناسی باقی ماندهاند.
زیست آنلاین: جنگل یکی از کاملترین اکوسیستمهای خشکی بوده و علاوه بر ارزشهایی نظیر حفاظت از آب و خاک، تولید منابع غنی از اکسیژن، تثبیت لایه ازن و تولید چوب به منظور بهرهبرداریهای اقتصادی و صنعتی دارای کارکردها و ارزشهای فراوان اکولوژیکی و زیست محیطی دیگری نیز است. یکی از این کارکردها تاثیر جنگلها بر روی سلامت انسان هاست که متاسفانه در کشور ما ...
جنگلهای بلوط به عنوان میراثی کهن و درختی که برای مردم زاگرس نشین مقدس است و شناسنامه مناطق غربی و جنوب غربی ایران معرفی میشود با کمک روشهای مولکولی و زیستفناوری توسط ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری احیا میشود.
فائو در جدیدترین گزارش خود در مورد وضعیت جنگلهای جهان ارزیابی جامعی از نقش جنگلها در تحقق اهداف تبیین شده در برنامه مدون توسعه پایدار تا پایان ۲۰۱۸ ارائه داده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، در پنجمین نشست ستاد ملی مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی با تاکید بر حفاظت هر چه بیشتر جنگلهای شمال با اشاره به اهمیت جنگلهای هیرکانی افزود: تاکنون برای یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار از جنگلهای شمال طرح جنگلداری تهیه شده و یک میلیون هکتار باقیمانده که فاقد طرح جنگلداری، تحت مدیریت حفاظتی قرار میگیرند.
آسیب دیدگی جدی حدود ۸۰ درصد از شمشادزارهای کشور، نگرانی از انقراض این گونه ارزشمند را در جنگلهای هیرکانی به وجود آورده است. اما سازمان جنگلها از سال گذشته اقدامات ضربتی برای نجات شمشادزارها را آغاز کرده است و ما امیدواریم که بتوانیم آنها را نجات دهیم. اما، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اندیکا در خوزستان گفت: آتش سوزی در منطقه سرخون ...
سرهنگ علی عباسنژاد، درباره موضوع حریق جنگلها گفت: امسال به دلیل بارشهای بسیار خوب شاهد رویش گسترده پوشش گیاهی در سطح جنگلها و مراتع هستیم. براساس مستندات سالهای گذشته در فصل گرما قطعاً احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد. اگر امسال مسائل ایمنی و حفاظتی را رعایت نکنیم، احتمال افزایش سطح حریق وجود دارد.
مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب میشود، گفت: مساحت جنگلهای شمال از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ بیش از دو میلیون هکتار بود در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن وسعت اراضی جنگلکاری شده وسعت این جنگلها به حدود حدود دو میلیون و ۷۳ هزار هکتار میرسد.
سیل سال ۸۰ در گلستان با بیش از ۵۰۰ کشته و مفقود در مقایسه با سیلهای سال ۲۰۰۱ میلادی از نظر تلفات انسانی مقام اول و از نظر خسارتهای مالی مقام پانزدهم را داشت. شدت بارندگی در شب قبل از جاریشدن سیل تا حدی بود که عرض رودخانه از ۱۰ متر به ۴۰۰ متر رسیده بود و حجم آبی که در استان گلستان جاری شده بود چیزی حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب اعلام شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای توسعه جنگلکاری گفت: امسال ۶ هزار میلیارد ریال برای توسعه جنگل کاری در مناطق زاگرس نشین هزینه می شود.
به گفته یک پژوهشگر محیط زیست، در هر ثانیه حدود ۳۵۰ مترمربع از جنگلها و حدود ۴۰۰ مترمربع از مراتع ایران در حال از بین رفتن هستند و این روند نشان میدهد ایران تا بیست سال آینده جنگلی نخواهد داشت.
نابودی جنگل همیشه با دخالت مستقیم و غیرمستقیم انسان به وقوع پیوسته است. به عنوان مثال با انجام بهره برداری بی رویه و قطع یکسره در جنگل شرایط بروز سیل و طوفان و همچنین تشدید بیماری ها و آفات فراهم گردیده است. مساحت پوشش جنگلی کشور در حال حاضر حدود ۱۴.۲ میلیون هکتار است که متاسفانه بخشی از آن آلوده به بیماری و آفت شده است.
سال گذشته بود که اخبار مربوط به قطع درختان منطقه ارسباران آذربایجان شرقی برای اولین بار منتشر شد و موجی از واکنش های تند مقام های ارشد استان و نمایندگان مجلس را به دنبال داشت.
رییس شورای عالی جنگل گفت: متاسفانه تقریبا تمامی مساحت شمشادزارهای کشور به بیماری آلوده شدهاند همچنین ۱.۵ میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس آلوده به بیماری زغال بلوط است. این آفات و امراض و بیماریهای قارچی نشان میدهد که اکوسیستم جنگل تحت فشار است و راهی به جز اجرای طرح تنفس نداشتیم. در حال حاضر شمشادزارهای ما به بیماری بلایت شمشاد و آفت شبپره دچار ...